Prezentarea companiei

Bancpost – o banca de Top 10 in Romania

Sectorul financiar-bancar comercial a fost creat in Romania in urma cu peste 25 de ani. Bancpost, unul dintre cele mai cunoscute branduri romanesti de dupa 1989 si unul dintre pilonii industriei financiar-bancare din Romania, a fost infiintata in iulie 1991. Primii 25 de ani de activitate se cuantifica in cifre importante: Bancpost este o banca de top 10 in Romania, ocupa locul 5 in topul brandurilor din punct de vedere notorietate, locul 8 din punct de vedere al depozitelor si creditelor (ca grup) si are aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali. Banca functioneaza în conformitate cu prevederile legislatiei din Romania si sub reglementarea si supravegherea directa a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), fiind de asemenea participanta la Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB); depozitele clientilor sunt garantate, in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului 39/1996.

Cu peste 2200 de angajati si o retea teritoriala extinsa de 148 de sucursale si 7 Centre de Afaceri, Bancpost este totodata unul dintre liderii pietei locale de carduri, dezvoltandu-si o retea de 500 ATM-uri, 6.000 POS-uri si 190 APS-uri  care ofera acces comod si permanent la serviciile Bancii. Bancpost este partenerul exclusiv in Romania al American Express® in ceea ce priveste emiterea si acceptarea cardurilor de credit si este totodata reprezentant Visa si MasterCard.

Banca a investit semnificativ si in dezvoltarea diverselor canale electronice de distributie, instrumente esentiale pentru clientul modern. Fastbanking – solutia de Internet Banking a Bancpost, este una dintre cele mai bune de pe piata si a inregistrat un trend crescator semnificativ in ultimii ani, atat din punct de vedere al numarului de utilizatori, cat si al valorii de tranzactionare, oferind clientilor o alternativa rapida, sigura si cu costuri reduse pentru efectuarea operatiunilor bancare. FastMobile – solutia de Mobile Banking –  a castigat  in 2015 “Premiul pentru cea mai mare valoare tranzactionata de clienti printr-un serviciu de online banking ”, in cadrul Galei Premiilor Online Banking organizata de Trustul de Presa FinMedia.

Bancpost este o banca responsabila care apreciaza si sprijina eforturile clientilor sai, incurajandu-i sa-si urmeze idealurile personale sau de afaceri prin oferirea de solutii financiare accesibile, pe care se pot baza. Pe intreaga perioada de turbulente financiare din ultimii ani, Bancpost si-a sprijinit clientii printr-o serie de masuri de protectie si prin produse si servicii individualizate, care sa ii ajute sa traverseze mai usor si cu mai multa incredere aceasta etapa dificila. In plus, prin intermediul relatiilor sale bancare cu clientii corporativi regionali, Bancpost promoveaza si faciliteaza investitiile straine in Romania. Bancpost va sprijini in continuare, in mod responsabil, clientii si economia romaneasca. In acord cu angajamentul sau de a sprijini performanta si valorile romanesti, Bancpost a devenit incepand cu anul 2015 Sponsor Oficial al FRF (Federatia Romana de Fotbal) si al Echipei Nationale de Fotbal.

Bancpost este membra a Grupului Eurobank, o institutie bancara europeana cu active totale de 65,7 miliarde EUR (Martie 2017) si capital privat majoritar. Grupul Eurobank este unul dintre cei 4 piloni ai sistemului bancar grec si, in acelasi timp, detine o pozitie strategica pe segmentele de retail si corporate banking in Romania, Bulgaria si Serbia, oferind, de asemenea, servicii de Wealth Management in Cipru, Luxemburg si Londra.  

 

Scurt Istoric

Bancpost a fost infiintata la 1 iulie 1991, prin Hotarare de Guvern, in urma reorganizarii sectorului comunicatiilor si preluarii unei parti a activelor companiei publice RomPostTelecom. Bancpost a fost autorizata de Banca Nationala a Romaniei sa opereze ca banca universala, comerciala si de economii. 

In anul 1997, Fondul Proprietatii de Stat propune Bancpost pentru privatizare si lanseaza oferta pentru evaluarea financiara a bancii, iar in anul 2002 Bancpost devine prima banca din sistemul bancar romanesc privatizata integral. 

In noiembrie 2003, Eurobank (Eurobank Ergasias SA) devine actionarul majoritar al Bancpost. De atunci, Grupul si-a extins in mod constant prezenta in Romania. Astfel, in 2009 si-a consolidat pachetul de actiuni in Bancpost la 99%. Totodata, Eurobank a dezvoltat in Romania un intreg grup financiar, prin infiintarea sau achizitionarea de companii romanesti care opereaza in diverse domenii, cum ar fi finantare, leasing, asigurari, imobiliar etc.