IFC recunoaste performanta Bancpost in creditarea exportatorilor

10 martie 2016

Bucuresti, 10 martie 2016 – Bancpost a primit distinctia de „Cel mai bun partener IFC pentru finantarea comertului international din Europa de Sud”, datorita rezultatelor inregistrate in sustinerea activitatii de import-export a companiilor locale. Astfel, doar in 2015 din linia de finantare de 80 de milioane de dolari au fost utilizati de catre clientii Bancpost in regim revolving peste 170 de milioane dolari, in cadrul Programului de finantare a comertului Global (Global Trade Finance Program - GTFP).

„Suntem onorati sa primim aceasta recunoastere internationala a rolului Bancpost, in calitate de banca sistemica, in sustinerea activitatii de comert international si implicit a economiei romanesti. Am dovedit de-a lungul timpului ca suntem un partener pe termen lung pentru clientii nostri si ca avem capacitatea de a le oferi competentele profesionale care sa le sustina planurile de dezvoltare. Iar aceasta noua distinctie ne reconfirma pozitia de lider pe care o avem in piata pe segmentul tranzactiilor de trade finance”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Bancpost a primit aceasta distinctie pentru a treia oara, premiul fiind inmanat in cadrul celei de-a 7–a  Intalniri Anuale a Bancilor Partenere, de la Milano, la care au luat parte peste 500 de reprezentanti ai industriei bancare si ai corporatiilor internationale. 

“Lucram cu Bancpost in vederea intaririi relatiilor de parteneriat cu bancile internationale si dezvoltarea sectorului financiar din Romania. Bancpost s-a alaturat Programului de finantare a comerțului global in 2010 in calitate de prima banca emitenta din Romania, participarea sa in cadrul proiectului facilitand cresterea competitivitatii la export a clientilor locali si implicit sustinerea fluxurilor de comert international ale Romaniei”, a declarat Manuel Reyes-Retana, IFC Regional Head for Financial Institutions Group in Europe, Middle East and North Africa. “Suntem bucurosi sa avem in Sudul Europei un partener puternic asa cum este Bancpost.” 

„Bancpost este un partener important si consecvent al programului Global Trade Finance, reflectand capacitatea bancii de a intelege piata financiara pe de o parte, precum si cunoasterea aprofundata a business-ului clientului si a nevoilor sale in comertul internațional. Printre companiile care folosesc aceste linii de finantare si care au incredere in expertiza noastra se numara nume importante, cu activitate in productia de componente si echipamente pentru industria de telecomunicatii, energie, industria auto, agricultura si comert”, a declarat Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking Bancpost.

Bancpost s-a alaturat programului IFC - GTFP (Global Trade Finance Program) inca din 2010, cand a primit o linie de finantare in valoare de 15 milioane de dolari in baza careia Bancpost a acordat credite comerciale in valoare totala de 20 de milioane de dolari. Valoarea liniei de finantare a crescut constant, astfel ca IFC a marit catre finalul anului 2015 valoarea creditului la 80 de milioane de dolari. In cei 5 ani de parteneriat, in cadrul acestui program Bancpost a acordat finantari in valoare cumulata de peste 560 milioane de dolari. 

Despre Bancpost 

Bancpost este o banca universala importanta in Romania cu o prezenta de 25 de ani pe piata locala si o retea de 148 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca gestioneaza un portofoliu de aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali, pentru care ofera o gama variata de solutii financiar-bancare eficiente si flexibile. Bancpost acorda finantare companiilor atat din surse proprii, cat si prin intermediul liniilor de credit puse la dispozitie in parteneriat cu diverse institutii financiare internaționale. Bancpost este totodata unul dintre liderii pietei locale de carduri si a dezvoltat retele extinse de peste 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri si 192 APS-uri care ofera acces comod si permanent la serviciile bancii. Bancpost este partener exclusiv American Express pentru emiterea si acceptarea la plata a cardurilor de credit, fiind de asemenea si reprezentant VISA si MasterCard. In acord cu angajamentul sau de a sprijini performanta si valorile romanesti, Bancpost a devenit incepand cu anul 2015 Sponsor Oficial al FRF (Federatia Romana de Fotbal) si al Echipei Nationale de Fotbal. 

Vezi toate stirile