Credite

Ce este mai bun decat un vis implinit? Un vis implinit acum. Alege un credit de nevoi personale sau ipotecar imobiliar / Prima Casa si transforma-ti planurile in realitate. Descopera pachetul complet de avantaje oferit de creditele de la Bancpost.

Credite

Credite garantate cu ipoteca

Credite de consum

Precizare Bancpost

1. In ceea ce priveste contractele de credit ipotecar active la 19.09.2010 si aliniate la prevederile OUG 50/2010, pentru care Rata dobanzii este exprimata si calculata in functie de indicii de referinta ROBOR/EURIBOR/LIBOR CHF/LIBOR USD la trei luni, dorim sa aducem urmatoarele clarificari ce tin de mentionarea datei exacte la care se face revizuirea:

Incepand cu data alinierii la prevederile OUG 50/2010, Rata dobanzii (RD) este supusa unei revizuiri trimestriale, atat in sensul majorarii, cat si in sensul reducerii, in functie de indicele de referinta la 3 luni aferent monedei creditului (RON – ROBOR, EUR – EURIBOR, CHF – LIBOR CHF si USD – LIBOR USD), comunicat cu 2 (doua) zile lucratoare inainte de data de revizuire (data scadentei fiecarui contract de credit). Variatia indicelui de referinta este comunicata prin sistemele de difuzare a informatiei Reuters.

Prin urmare, prima data de revizuire a valorii indicilor de referinta s-a realizat la 3 luni de la data alinierii la prevederile OUG 50/2010, tinand cont de data de scadenta a fiecarui contract de credit.

2. In ceea ce priveste contractele de credit active acordate persoanelor fizice pentru care valoarea procentuala a comisionului de administrare credit sau, dupa caz, a comisionului de gestiune (pentru creditele Prima Casa) este exprimata lunar, dorim sa aducem urmatoarele precizari ce tin de explicarea modalitatii de calcul:

In cadrul formulei de calcul este utilizata valoarea procentuala anualizata a comisionului respectiv, dupa cum urmeaza:

unde CA= valoarea sumei lunare a comisionului de administrare/gestiune, S = soldul creditului; Ca(%) = rata anualizata a comisionului de administrare/gestiune 

Rata anualizata a comisionului de administrare credit/ gestiune (Ca%) se obtine prin inmultirea valorii procentuale lunare mentionata in contractual de credit cu 12 (numarul de luni intr-un an).