Acest site foloseste cookie-uri pentru a va asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii

Am inteles
CONTACT AGENTII SI ATM-URI CURS VALUTAR
banner banner

.

13 12 2018

BT Direct si ERB Retail Services vor fuziona  in prima parte a anului viitor

 

BT Direct – parte a Grupului Financiar Banca Transilvania - si ERB Retail Services – companie achizitionata de BT odata cu Bancpost, in aprilie a.c. - sunt in plina etapa de integrare. Cele doua institutii nebancare destinate acordarii creditelor de consum vor fuziona in prima parte a anului 2019. 

 

Obiectivul principal al noului BT Direct este sa devina institutia de consumer finance preferata a romanilor prin servicii de calitate, moderne, prin solutii convenabile de finantare oferite clientilor, respectiv prin parteneriate durabile. 

 

Cu un portofoliu de 250.000 de carduri de credit EuroLine, ERB Retail Services are acum o cota de piată de 8,7% si 1.200 de magazine partenere.
„ERB Retail Services si BT Direct au impreuna toate ingredientele pentru a deveni institutia de consumer finance preferata de romani. Avem sustinerea Grupului Financiar Banca Transilvania, un mix de produse complet pentru clientii nostri de acum si pentru cei viitori, expertiza unuia dintre primele IFN-uri din piata, dar si entuziasmul, profesionalismul si determinarea unei echipe implicate.” – afirmă Ana Popescu, Director Executiv Persoane Fizice Bancpost, propusa pentru funcția de Director General al noii entitati. 

 

Integrarea este in plina desfasurare si are loc pe mai multe planuri - juridic, produse & servicii, respectiv resurse umane – cu implicarea echipelor BT Direct si ERB Retail Services. Printre prioritatile de pana acum a fost unificarea echipelor de vanzari ale celor doua subsidiare, care acum cuprinde peste 100 de persoane cu responsabilitati si activitati comune, in linie cu obiectivul principal stabilit pentru noul BT Direct. 

 

11 12 2018

Cum pot afla clientii Bancpost de unde isi pot prelua cardul BT

 

Clientii Bancpost au la dispozitie patru modalitati pentru a afla de unde pot prelua cardul BT, si anume:

Cardurile BT pentru clientii Bancpost au fost distribuite la inceputul lunii octombrie a.c. catre cele aproape 500 de sedii ale Bancii Transilvania, spre o parte dintre unitatile Bancpost, respectiv prin curierat rapid.

Cardurile BT pot fi folosite de clientii Bancpost incepand cu 3 ianuarie 2019:

  • Odata cu intrarea in posesia cardului BT, acesta trebuie activat la bancomatele Bancii Transilvania cu ajutorul codului primit prin SMS.
  • Cardurile Bancpost vor putea fi folosite pana inclusiv in 1 ianuarie 2019.

Detalii despre carduri si alte produse si servicii corespondente Bancpost – BT, Oferta de bun venit la BT, ghidul pentru clientii Bancpost, generatorul de IBAN etc. pot fi consultate online, pe siteul Bancii Transilvania, accesand www.bancatransilvania.ro/bunvenit-clienti-bancpost.

Integrarea Bancpost in Banca Transilvania este in derulare, iar pana la finalul anului activitatea celor doua banci este separata. Fuziunea BT – Bancpost va avea loc in 31 decembrie 2018.

 

22 10 2018

BT Leasing şi ERB Leasing au devenit aceeaşi companie

 

BT Leasing şi ERB Leasing au fuzionat şi au devenit o singură companie, BT Leasing. ERB Leasing a fost achiziționată de Banca Transilvania de la Eurobank Group în aprilie a.c., odată cu Bancpost şi ERB Retail Services, iar fuziunea înseamnă finalul etapei de integrare. 


Ce înseamnă pentru clienții ERB Leasing, care de acum înainte vor lucra cu BT Leasing:
•    Colaborarea cu una dintre companiile de top din România, care are peste 5.500 de clienți şi 8.500 de contracte. 
•    Acces atât la ofertele de finanțare BT Leasing, cât şi la oferta integrată a Grupului Financiar BT.
•    Derularea în condiții neschimbate a contractelor de leasing semnate cu ERB Leasing şi preluate prin fuziune de BT Leasing. 

BT Leasing face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania. Misiunea sa este de a oferi o alternativă la creditare şi de a încuraja investițiile. Compania are peste 20 de ani de activitate pe piață, timp în care a susținut peste 10.000 de clienți şi a încheiat peste 20.000 de contracte. 
 

 

16 10 2018

Actionarii Bancii Transilvania au aprobat fuziunea BT – Bancpost 

Data fuziunii celor doua banci este 31 decembrie 2018 

 

Actionarii Bancii Transilvania au aprobat in cadrul Adunarii Generale Extraordinare de azi, 16 octombrie a.c., fuziunea BT – Bancpost, care va avea loc in 31 decembrie a.c. 

 

“Multumesc actionarilor pentru increderea acordata prin aprobarea fuziunii. Avand la baza sinergiile Banca Transilvania – Bancpost si vazand rezultatele de pana acum avem incredere ca vom finaliza cu bine planul ambitios al integrarii in decembrie, cand cele doua banci vor fuziona”. - declara Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie BT. 

 

In perioada urmatoare, BT va oferi clientilor Bancpost informatii despre produsele si serviciile corespondente de la Banca Transilvania, precum si Oferta de Bun Venit la BT. 

 

Banca Transilvania a achizitionat Bancpost de la Eurobank Group in aprilie 2018, detinand in prezent peste 99% din capitalul social al Bancpost. Ulterior momentului achizitiei a fost demarata integrarea Bancpost in Grupul Financiar Banca Transilvania, respectiv demersul de obtinere a aprobarilor din partea autoritatilor. Astfel, in cursul lunii septembrie a.c. Banca Transilvania a obtinut autorizarea fuziunii de catre Banca Nationala a Romaniei. 

 

Pana la finalul anului, cand va fi finalizata integrarea, cele doua banci vor avea in continuare activitate separata. Ultima zi lucratoare la Bancpost va fi 28 decembrie a.c., iar prima zi lucratoare din anul viitor la Banca Transilvania va fi 3 ianuarie 2019.
 

 

20 08 2018

Important pentru clientii Bancpost cu credite in franci elvetieni cu garantii imobiliare care nu au datele de contact actualizate la banca

 

Clientii Bancpost eligibili pentru oferta de conversie destinata celor care au credite in franci elvetieni (CHF) cu garantii imobiliare si care nu au fost contactati avand in vedere ca nu au actualizate informatiile din baza de date Bancpost, au la dispozitie optiunea de apelare a echipei Call Center, pentru stabilirea unei intalniri, in vedearea prezentarii detaliilor ofertei:
•    conversieCHF@bancpost.ro 
•    0372 181 015
Campania a inceput in 2 iulie a.c., are durata limitata si nu va fi reluata dupa incheierea acesteia. 

 

Detaliile ofertei:
•    Este destinata clientilor Bancpost care au imprumuturi in CHF cu garantii imobiliare si care doresc conversia în lei sau euro. 
•    Reducerea este de 18%, aplicata soldului curent, din care vor fi scazute eventuale obligatii de plata restante si sumele calculate datorate de client si neajunse la scadenta.
•    Conversia CHF/leu sau CHF/euro se va realiza la cursul BNR din data semnarii documentatiei la notar. 
•    Dupa prezentarea ofertei de converise, clientii au la dispozitie minim 15 zile pentru a lua decizia de acceptare a acesteia. Programarea pentru semnarea efectiva a documentelor se realizează dupa acceptarea ofertei. 
•    Odata cu operatiunea de conversie, prin acelasi contract autentificat in fata notarului se realizeaza si schimbarea creditorului, din Bancpost in Banca Transilvania.

Bancpost si Banca Transilvania fac echipa pentru gasirea solutiilor destinate clientilor Bancpost cu imprumuturi in CHF, pentru o colaborare pozitiva, pe termen lung.
 

 

18 07 2018

Banca Transilvania si Bancpost dau startul conversiilor creditelor in franci elvetieni

 

Primul contract de conversie din cadrul ofertei Banca TransilvaniaBancpost, destinata clientilor Bancpost cu credite in franci elvetieni cu garantii imobiliare, a fost semnat astazi. 

 

In primele doua saptamani ale campaniei au avut loc 1.025 de intalniri intre echipele mixte Bancpost - BT si clientii Bancpost, ceea ce inseamna aproximativ 85 de intalniri/zi in cele peste 70 de sedii Bancpost incluse in campanie. 

 

32% dintre clienti au acceptat oferta de conversie a creditelor din CHF in euro sau lei, urmatoarea etapa fiind semnarea documentelor. Campania continua pana in 31 august a.c.

 

Banca Transilvania si Bancpost au lansat la inceputul lunii iulie a.c. o oferta dedicata clientilor Bancpost care au imprumuturi in franci elvetieni cu garantii imobiliare. Intr-o prima etapa, cei  circa 2.250 de clienti Bancpost eligibili pentru oferta au fost contactati telefonic si invitati la o intalnire, la una dintre unitatile Bancpost incluse in campanie, pentru a afla detaliile ofertei. Dupa intalnirea cu echipa Bancpost – BT, clientii au la dispozitie 15 zile pentru a se hotari cu privire la acceptarea conversiei, dupa care este necesara o noua programare, tot la Bancpost, pentru semnarea documentatiei aferente. 

 

Oferta inseamna pentru clientii Bancpost cu credite in franci elvetieni cu garantii imobiliare o reducere de 18%, aplicata soldului curent, din care sunt scazute eventuale obligatii de plata restante si sumele calculate datorate de client si neajunse la scadenta. 

 

Detalii de contact ale echipei Call Center Bancpost: conversieCHF@bancpost.ro; 0372 181 015.

 

26 06 2018

Oferta Bancii Transilvania pentru clientii Bancpost care au credite in franci elvetieni cu garantii imobiliare

      
Banca Transilvania, actionar majoritar al Bancpost, lanseaza oferta pentru clientii Bancpost care au imprumuturi in franci elvetieni (CHF) cu garantii imobiliare si care doresc conversia acestora in lei sau euro. 

Detaliile ofertei vor fi prezentate clientilor de echipe din care fac parte atat angajati Bancpost, cat si BT, in unitatile Bancpost incluse in campanie.

 

Detalii despre oferta: 

•    Perioada campaniei: 2 iulie – 31 august a.c.
•    Reducerea este de 18% si este aplicata soldului curent, din care vor fi scazute eventuale obligatii de plata restante si sumele calculate datorate de client si neajunse la scadenta.
•    Conversia CHF/leu sau CHF/euro se va realiza la cursul BNR din data semnarii documentatiei la notar. 
•    Costurile notariale legate de operatiunea de conversie sunt suportate de Bancpost. In cazul in care situatia juridica a imobilului este modificata fata de momentul constituirii ipotecii sau sunt necesare procuri speciale de reprezentare si/sau operatiuni de succesiune si/sau partaj, costurile sunt in sarcina clientilor.

 

Fluxul ofertei:

•    Cei circa 2.250 de clienti Bancpost eligibili pentru a beneficia de oferta de conversie vor fi contactati telefonic si invitati la o intalnire, la una dintre unitatile Bancpost incluse in campanie. 
•    La intalnirea de la Bancpost cu echipa mixta BT - Bancpost vor fi prezentate sumele estimative ale ofertei, si anume: totalul reducerii; noul sold al creditului ca urmare a aplicarii reducerii; noua suma lunara de plata; etapele care trebuie urmate pentru ca un client al Bancpost sa devina client al Bancii Transilvania. 
•    Clientii au la dispozitie 15 zile pentru a lua decizia de acceptare a conversiei. Programarea pentru semnarea efectiva a documentelor se realizeaza dupa acceptarea ofertei. 
•    Odată cu operatiunea de conversie, prin acelasi contract autentificat in fata notarului se va realiza si schimbarea creditorului, din Bancpost in Banca Transilvania.

 

Banca Transilvania a intentionat sa includa in achizitionarea Bancpost si subiectul despre clientii cu credite in franci elvetieni care au fost cesionati, insa ofertele BT au fost refuzate de catre cesionar. Din acest motiv, oferta nu se adreseaza si celor care au avut in trecut credite acordate de Bancpost, dar care au fost cesionate de Bancpost altor entitati inainte ca Banca Transilvania sa achizitioneze pachetul majoritar de actiuni detinut de Eurobank la Bancpost.


Detalii contact echipa Call Center Bancpost: conversieCHF@bancpost.ro; 0372 181 015.

 

Infografic flux oferta franci elvetieni

                                                       

07 06 2018

Clientii Bancpost pot folosi cardurile de debit inclusiv la bancomatele BT cu aceleasi comisioane pe care le au la ATM-urile Bancpost 
 

Clientii Bancpost pot folosi cardurile de debit Bancpost inclusiv la bancomatele Bancii Transilvania, cu aceleasi comisioane de ridicare de numerar pe care le au in prezent la ATM-urile Bancpost. Acestia au la dispozitie, pe langa cele 500 de ATM-uri Bancpost, si cele aproape 1.300 de bancomate BT.

 

Detalii despre ATM-urile Bancii Transilvania pot fi consultate online: 

  • Pe siteul BT, aici;
  • Prin intermediul aplicatiei Banca Transilvania (Google Play pentru Android, respectiv din App Store pentru iOS), sectiunea Info, sectiune care poate fi accesata inclusiv de cei care nu sunt clienti BT. Prin intermediul acesteia, pot fi localizate cele mai apropiate bancomate ale Bancii Transilvania. 

 

Integrarea Bancpost in Grupul Financiar Banca Transilvania este in derulare si este realizata prin implicarea echipelor ambelor banci. In aceasta etapa, activitatea celor doua banci se desfasoara independent. 

 

Detaliile de contact pentru clientii Bancpost sunt urmatoarele: 0800 110 200; 021 3020 789; infocenter@bancpost.ro
 

 

03 05 2018

Planul Bancii Transilvania pentru clientii Bancpost care au credite in franci elvetieni      

                                     
Banca Transilvania, in calitate de proprietar al pachetului majoritar de actiuni (99,15%) la Bancpost, face public planul pentru clientii Bancpost care au imprumuturi in franci elvetieni (CHF) cu garantii imobiliare. 


Reducerea este de 18% pentru aproximativ 2.300 de clienti Bancpost cu credite eligibile in franci elvetieni care doresc conversia imprumuturilor din CHF in lei sau euro. Discountul va fi aplicat la soldul creditului curent prin diminuare de sold.


Varianta de conversie propusa tine cont de evolutia cursului francului elvetian din ultimii ani, avand in vedere aprecierea leului fata de acesta cu aproximativ 8% in perioada mai 2015 –aprilie 2018. 
 

Detalii despre oferta Bancii Transilvania:
•    Oferta este valabila incepand cu luna iulie a.c., urmand ca BT si Bancpost sa revina pana atunci cu detalii. In prezent, sunt in pregatire aplicatiile IT necesare.
•    Conversia CHF/leu sau CHF/euro se va realiza la cursul BNR din data semnarii documentatiei la notar. 
•    In cursul lunii iulie a.c., clientii Bancpost eligibili pentru oferta de conversie vor fi contactati pentru invitarea in unitatile Bancpost, la o intalnire cu echipa mixta Banca Transilvania – Bancpost, in cadrul careia vor fi  prezentate detaliile ofertei.

 

Oferta se adreseaza clientilor care au credite in sold la Bancpost si ale caror contracte faceau parte din portofoliul bancii respective la momentul achizitiei de catre Banca Transilvania a pachetului majoritar de actiuni la Bancpost.  
 

 

10 04 2018

Banca Transilvania revine in cursul acestei luni cu informatii pentru clientii Bancpost cu credite in franci elvetieni (update info 30 aprilie)   


Update info 30 aprilie: BT si Bancpost vor face publica oferta pentru clientii Bancpost cu credite in franci elvetieni la inceputul lunii mai a.c., asa incat un numar cat mai mare dintre acestia sa aiba acces la informatii, avand in vedere mini-vacanta de 1 Mai.

 

Banca Transilvania va reveni in cursul acestei luni cu informatii pentru clientii Bancpost care au imprumuturi in franci elvetieni. 
 
BT a inceput analiza informatiilor referitoare la cei aproximativ 3.000 de clienti Bancpost cu credite in franci elvetieni, in contextul in care a devenit proprietar al Bancpost (99,15%) in aprilie a.c. Varianta de conversie va tine cont inclusiv de evolutia cursului francului elvetian din ultimii ani, avand in vedere aprecierea leului fata de acesta cu aproximativ 7% in mai 2015 - martie 2018. 
 
Echipe de la cele doua banci vor lucra impreuna pentru gasirea solutiilor care sa fie in sprijinul clientilor Bancpost cu imprumuturi in respectiva valuta, pentru o colaborare pozitiva, pe termen lung.
 

 

04 04 2018

Eurobank anunta finalizarea vanzarii Bancpost S.A., ERB Retail Services IFN S.A. si ERB Leasing IFN S.A. de catre Grupul Eurobank catre Banca Transilvania (“BT”)

Grupul Eurobank si Banca Transilvania (BT) au finalizat toate actiunile necesare si au indeplinit toate conditiile premergatoare pentru finalizarea transferului de actiuni detinute de Grupul Eurobank in Bancpost, ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN catre BT. Anterior, BT a obtinut aprobarile relevante pentru achizitie din partea autoritatilor, respectiv Banca Nationala a Romaniei si Consiliul Concurentei.

 

Pe perioada integrarii in Grupul Financiar BT, clientii Bancpost, ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN se vor adresa, in continuare, entitatilor respective pentru operatiuni, servicii si consultanta. De asemenea, conturile clientilor Bancpost raman la Bancpost pana la finalizarea integrarii Bancpost, ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN in Grupul Financiar BT.

 

Pentru mai multe informatii accesati linkurile de mai jos: