Acest site foloseste cookie-uri pentru a va asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii

Am inteles
CONTACT AGENTII SI ATM-URI CURS VALUTAR

 

1 iulie 1991 - se infiinteaza Bancpost, prin Hotarare de Guvern, ca societate pe actiuni cu capital integral de stat. Bancpost a fost autorizata de Banca Nationala a Romaniei sa opereze ca banca universala, comerciala si de economii.
 

1995 – 1997: 

✔ Bancpost devine membru VISA International;

✔ Bancpost emite primul card VISA in lei din Romania: cardul Ultra (VISA Electron). 

✔ Banca devine membru Europay International.

✔ Premiera nationala: este lansat primul certificat de depozit in valuta.

 

1998: 

✔ Banca devine lider pe piata cardurilor VISA din Romania.

✔ Este lansat eBank – unul dintre primele servicii de electronic banking de pe piata si cardul Millenium, primul card in lei care asigura convertabilitatea electronica a monedei nationale in strainatate.

✔ Sunt semnate doua acorduri de Imprumut Subordonat Convertibil in Actiuni cu IFC si BERD, in valoare de câte 10 milioane dolari fiecare, marcand etapa de pre-privatizare a bancii.

 

1999-2000:

✔ Sunt introduse serviciile de transfer rapid de bani Western Union, initiativa premiata drept “Cea mai reusita lansare la nivel national a serviciilor de plati rapide” de catre WU. 

✔ Este lansat in premiera nationala serviciul de mobile banking din Romania: „SmartTel™SMS”.

 

2001: 

✔ Este lansat Fastbanking, serviciul de Internet Banking al Bancpost, cel mai longeviv de pe piata.

✔ Bancpost depaseste pragul de 1 milion de clienti.

 

2002: 

✔ Finalizarea procesului de privatizare: Bancpost devine prima banca din sistemul bancar românesc privatizata integral; EFG Eurobank Ergasias devine actionarul majoritar al Bancpost, cu o cota de 36,25%, urmand sa isi consolideze in timp pachetul de actiuni pana la 99%.

 

2003: 

✔ Bancpost este premiata de VISA International pentru depasirea pragului de 1.000.000 de carduri si este lider pe piata cardurilor Visa pentru al saselea an consecutiv.

✔ BERD si Comisia Europeana acorda Bancpost premiul pentru „Cea mai buna performanta a unei banci mari participante la Programul EU/EBRD de Finantare a IMM-urilor destinat statelor candidate la Uniunea Europeana”.

 

2004: 

✔ Are loc integrarea Bancpost in grupul Eurobank printr-un amplu proces de modernizare a bancii. Intregul model de business este regandit, operatiunile, fluxurile si sitemele informatice optimizate, angajatii instruiti si reteaua remodelata in linie cu abordarea orientata spre client.

 

2005-2008: 

✔ Bancpost devine partenerul exclusiv al American Express pe piata româneasca.

✔ Bancpost creeaza o directie specializata in accesarea de finantare din fonduri europene.

✔ Este lansat sistemul self-banking “Deschis 24 ore”, disponibil in toate unitatile bancii la nivel national. 

 

2009 – 2013: 

✔ Bancpost dezvolta parteneriate importante cu autoritati locale si institutii financiare internationale. 

✔ Bancpost devine prima banca romaneasca emitenta  din cadrul Programului IFC de finantare a comertului global. 

 

2014: 

✔ Bancpost incheie parteneriatul strategic cu WIZZ Air si lanseaza cardul de credit WIZZ Bancpost emis sub sigla World Mastercard.

✔ Este lansat FastMobile, serviciul de mobile banking al Bancpost.

 

2015: 
✔ Bancpost trece printr-un amplu proces de repozitionare si lanseaza noua campanie de imagine „Te vedem asa cum esti tu” si un nou slogan: „Banca ta. Si a ta. Si a ta.”

✔ Bancpost si Federatia Romana de Fotbal (FRF) anunta parteneriatul lor strategic prin care Bancpost devine Sponsorul Oficial al Echipei Nationale de Fotbal, sustinand astfel cel mai indragit sport din Romania, in acord cu angajamentul bancii de a sprijini valorile si simbolurile romanesti.

 

2016: 
✔ 1 iulie 2016 marcheaza primul sfert de veac Bancpost. 25 de ani in care impreuna – clienti, parteneri si angajati – am colaborat in mod sustinut si eficient atingand mereu echilibrul. In afaceri, in economie, in societate si, cel mai important, intre oameni. 

 

2017: 
✔ Bancpost este recunoscuta de BERD drept “Cea mai activa banca emitenta din Romania in cadrul Programului BERD de Facilitare a Comertului
✔ Bancpost este premiata pentru campania de educatie financiara „Banking-ul pe intelesul tuturor”
✔ Bancpost lanseaza o noua oferta de creditare “Casa la Fix” cu avans minim diminuat si dobanda redusa
✔ Bancpost incheie Acordul de Plafon de Garantare IMM cu EximBank pentru sustinerea sectorului antreprenorial local
✔ Bancpost lanseaza B.Digital - platforma digitala completa de produse de creditare
✔ Bancpost si Fondul European de Investitii faciliteaza companiilor romanesti accesul la finantare prin Programul operational “Initiativa pentru IMM”

 

In prezent, Bancpost isi urmeaza misiunea: aceea de a contribui in mod activ la sustinerea economiei si a clientilor sai.