Acest site foloseste cookie-uri pentru a va asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii

Am inteles
CONTACT AGENTII SI ATM-URI CURS VALUTAR
banner banner

Comunicate de presa

Bancpost si Fondul European de Investitii faciliteaza companiilor romanesti accesul la finantare prin Programul operational “Initiativa pentru IMM”

Publicat la: 05.11.2017

Bucuresti, 5 octombrie 2017 – Bancpost incepe acordarea de imprumuturi garantate de Fondul European de Investitii (FEI) in cadrul Programului Initiativa pentru IMM-uri Romania. FEI actioneaza in numele Grupului Bancii Europene de Investitii, al Comisiei Europene si al Guvernului Romaniei. Prin acest nou program de pe piata financiara romaneasca, Bancpost si FEI impart riscurile clientilor IMM pentru a pune la dispozitia acestora finantari pentru investitii noi si activitati curente, in conditii mai avantajoase.

Creditele pot fi acordate in lei si/sau euro si beneficiaza de o dobanda atractiva, precum si de cerinte reduse de garantare, in conditiile in care 60% din valoarea creditului este acoperita de garantia acordata de Fondul European de Investitii.

“Noul acord cu Fondul European de Investitii completeaza gama de solutii de creditare pe care le oferim clientilor nostri in parteneriat cu institutiile financiare internationale. Ne asteptam sa acordam in urmatorii 2 ani finantari de pana la 80 de milioane de euro catre peste 1500 de intreprinderi mici si mijlocii din toata tara, consolidand misiunea noastra de a sprijini dezvoltarea sectorului privat, competitivitatea si crearea de noi locuri de munca” a declarat Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking Bancpost.

Creditele cu garantii FEI sunt adresate companiilor IMM cu o cifra de afaceri mai mica de 50 milioane de euro sau active totale mai mici de 43 milioane de euro si cu maximum 250 de angajati.

Finantarile beneficiaza de sprijinul Uniunii Europene prin programul “Initiativa pentru IMM-uri”, finantat de Uniunea Europeana prin FEDR si Horizon 2020 si de catre Fondul European de Investitii si Banca Europeana de Investitii.Despre Bancpost

Bancpost este o banca universala de top, cu o prezenta de peste 25 de ani pe piata locala si o retea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca deserveste aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali, pentru care ofera o gama variata de produse si servicii financiare. Bancpost acopera nevoile de finantare pentru toate categoriile de clienti, companii mari, IMM-uri, companii mici si persoane fizice atat prin produsele sale, cat si prin intermediul liniilor puse la dispozitie in parteneriat cu diverse institutii financiare internaționale. Bancpost este totodata unul dintre liderii pietei locale de carduri si a dezvoltat retele extinse de peste 500 ATM-uri, 6.000 POS-uri si 190 de terminale automate de plata (APS-uri) care ofera acces comod si permanent la serviciile bancii. Avand în vedere angajamentul sau de a sprijini performanta si valorile romanesti, Bancpost a devenit Sponsor Oficial al Echipei Nationale de Fotbal incepand din 2015.Despre Initiativa pentru IMM-uri

Programul Operational Initiativa pentru IMM-uri (POIIMM) 2014- 2020 reprezinta un instrument financiar instituit la nivelul Uniunii Europene, in conformitate cu art. 39 alin. (2) lit. (a) din Regulamentul privind dispozitiile comune. Programul a fost lansat in 2016 in Romania si este gestionat indirect de catre Comisia Europeana prin intermediul Grupului BEI (Banca Europeana de Investitii si Fondul European de Investitii). Romania acorda prin intermediul POIIMM garantii neplafonate, furnizate prin Fondul European de Investitii, in vederea acoperirii riscului de credit al imprumuturilor pentru IMM-uri.

Creditele IMM beneficiaza de sprijinul Uniunii Europene prin programul Initiativa pentru IMM-uri, finantat de Uniunea Europeana prin FEDR si Horizon 2020 si de catre Fondul European de Investitii si Banca Europeana de Investitii.

Vezi toate comunicatele de presa

Bine ai venit pe noul site Bancpost

Alege segmentul de client pentru care vrei sa vizualizezi site-ul.

Contact rapid: 0800 110 200

Numar apelabil gratuit

Program: Luni – Vineri 8:00 – 20:00