Acest site foloseste cookie-uri pentru a va asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii

Am inteles
CONTACT AGENTII SI ATM-URI CURS VALUTAR
banner banner

Comunicate de presa

Eurobank Group (“Eurobank”) a ajuns la un acord cu Banca Transilvania (“BT”) cu privire la vanzarea actiunilor detinute de Eurobank in Bancpost S.A., ERB Retail Services IFN S.A. si ERB Leasing IFN S.A.

Publicat la: 24.11.2017

Eurobank Group (“Eurobank”) a ajuns la un acord cu Banca Transilvania (“BT”) cu privire la vanzarea actiunilor detinute de Eurobank in Bancpost S.A., ERB Retail Services IFN S.A. si ERB Leasing IFN S.A.

Domnul Stavros Ioannou, Deputy CEO Eurobank a precizat: “Prin vanzarea Bancpost si a subsidiarelor Grupului in Romania, Eurobank isi indeplineste ultima obligatie semnificativa de diminuare a expunerii, conform planului de restructurare aprobat de Comisia Europeana, printr-o tranzactie generatoare de capital. Am convingerea ca aceasta tranzactie, incheiata cu un partener cu reputatie precum Banca Transilvania, este in interesul clientilor, deponentilor si angajatilor Bancpost. Pe viitor, Eurobank se va concentra pe dezvoltarea activitatii in pietele in care activeaza. Doresc sa multumesc tuturor colegilor din Bancpost si ai subsidiarelor Eurobank in Romania pentru cooperarea stransa si fructuoasa de-a lungul anilor, dar si reprezentanţilor de la BT pentru finalizarea cu succes a tranzactiei”.

Domnul Horia Ciorcila, Presedinte al Consiliului de Administratie Banca Transilvania a declarat: “Achizitionarea Bancpost este o oportunitate pentru BT datorita potentialului de integrare cu businessul nostru. Aceasta achizitie completeaza strategia de crestere organica a Bancii Transilvania, consolidandu-ne pozitia pe piata. Suntem pregatiti sa ne adaptam responsabil noii dimensiuni BT şi noilor realitati. Banca noastra va continua sa sprijine antreprenorii romani si economia locala, creand valoare adaugata pentru actionari, clienti şi angajati. Multumim reprezentantilor Eurobank pentru sprijin, profesionalism si colaborare in contextul negocierii acestei tranzactii de importanta strategica pentru ambele parti.”

Bancpost si Banca Transilvania vor continua sa-si desfasoare activitatea in mod independent pana la obtinerea aprobarilor BNR si ale Consiliului Concurentei, aprobari estimate a fi obtinute in lunile urmatoare. Odata finalizata achizitia, BT va lucra la planul de integrare, cu sprijinul echipelor BT si Bancpost.

In aceasta tranzactie, HSBC Bank Plc si Mediobanca - Banca di Credito Finanziario S.p.A. au fost consultantii financiari ai Eurobank, iar Shearman & Sterling LLP si Schoenherr si Asociatii SCA au fost alaturi de Eurobank in calitate de consultanti juridici.

Barclays Bank PLC a fost unicul consultant financiar pentru BT. PeliFilip a oferit consultanta juridica, in timp ce Deloitte a asigurat consultanta financiara pe anumite aspecte contabile si due-dilligence.

Despre Bancpost: Bancpost ocupa locul 9 in topul bancilor Romania, cu o cota de piata de aproximativ 3% si active de 11,6 miliarde lei (2,5 miliarde euro). Bancpost are peste 2.000 angajati, o retea de aproximativ 150 unitati si peste 1 milion de clienti.

Despre Banca Transilvania: Cu o cota de piata de peste 13% si active de 54,9 miliarde lei (11,9 miliarde euro), Banca Transilvania se claseaza pe pozitia a doua in topul bancilor din Romania. BT are peste 7.000 angajati, 2,2 milioane clienti si aproximativ 500 de unitati. Istoria BT, unul dintre cele mai puternice branduri romanesti si prima banca din Romania listata la Bursa de Valori Bucuresti, a inceput in urma cu aproape 24 de ani, in Cluj-Napoca, cu o echipa de 13 oameni.

Vezi toate comunicatele de presa

Bine ai venit pe noul site Bancpost

Alege segmentul de client pentru care vrei sa vizualizezi site-ul.

Contact rapid: 0800 110 200

Numar apelabil gratuit

Program: Luni – Vineri 8:00 – 20:00