Acest site foloseste cookie-uri pentru a va asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii

Am inteles
CONTACT AGENTII SI ATM-URI CURS VALUTAR
banner banner

Comunicate de presa

Bancpost si Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, parteneriat strategic pentru promovarea valorilor culturale romanesti

Publicat la: 06.03.2018

Bancpost si Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO anunta incheierea unui parteneriat strategic in cadrul caruia cele doua institutii vor derula actiuni de promovare a valorilor culturale românesti si de constientizare a importantei cunoasterii si conservarii patrimoniului UNESCO din Romania.

“Parteneriatul cu Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO aduce recunoastere programelor educationale si culturale initiate si implementate de banca noastra pana in prezent si deschide noi perspective pentru initiativele viitoare. Bancpost este un sustinator activ al valorilor culturale romanesti, sprijinind proiecte relevante si de impact pe domenii nationale de interes: cultura, educatie si social. Prin sinergiile create intre resursele, platformele si competentele celor doua institutii, aceasta colaborare va amplifica contributia proiectelor comune la promovarea si prezervarea mostenirii culturale romanesti pentru generatiile viitoare.” a declarat Aura Toma, Director Executiv Marketing si Comunicare, Bancpost.

Unul dintre cele mai ample proiecte de responsabilitate sociala, initiat si implementat de Bancpost in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale este programul “Țara ta, Tradiția ta”, primul program de educatie culturala din Romania axat pe promovarea in scoli a Patrimoniului Cultural si Natural UNESCO. Programul, lansat in 2017, are ca obiectiv educarea tinerei generatii in spiritul valorilor culturale romanesti, al traditiilor si obiceiurilor autentice, pentru a oferi tinerilor repere sigure, consolidandu-le identitatea culturala. In 2018, acesta va fi extins la nivel national si va beneficia de patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.

“Acest parteneriat reprezinta o dovada elocventa a afirmarii responsabilitatii sociale a mediului privat, in cazul de fata Bancpost, prin implicarea in promovarea unor valori fundamentale ale culturii noastre nationale, cum este cea a patrimoniului natural si cultural, in intreaga societate romaneasca si nu numai. Initiativa, deja lansata in acest an, privind Martisorul vine sa confirme cele afirmate anterior si sa deschida noi posibilitati de cooperare strategica pentru anii urmatori” a declarat Ani Matei, Secretar - General, Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO.

In 2018, prima initiativa in cadrul parteneriatului Bancpost - Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO o reprezinta campania nationala “Mandru de Martisor” care promoveaza in randul tuturor romanilor recenta includere a traditiei Martisorului in Lista reprezentativa UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanitatii, ca urmare a acceptarii in decembrie 2017 a dosarului transfrontalier elaborat de Romania impreuna cu Republica Moldova, Bulgaria si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, tari in care se mai întalneste aceasta traditie. Este o recunoastere importanta, care alatura Martisorul celorlalte 14 obiective din Romania care fac deja parte din patrimoniul universal.

Campania va rula in luna martie pe toate canalele de comunicare (TV, radio, online, social media), astfel incat mesajul ei sa ajunga la cat mai multi romani, intarindu-le respectul pentru traditie si sentimentul de mandrie nationala.

Despre Bancpost
Bancpost este o banca universala importanta, cu o prezenta de peste 26 de ani pe piata locala si o retea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca deserveste aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali, pentru care ofera o gama variata de produse si servicii financiare. Bancpost este totodata un sustinator activ al comunitatilor in care isi desfasoara activitatea si sprijina proiecte relevante si de impact pe domenii nationale de interes: cultura, educatie si social.

Despre Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO
UNESCO este singura agentie ONU care are o retea globala de organisme nationale de cooperare, cunoscute sub denumirea de Comisii Nationale pentru UNESCO. Comisiile Nationale fac parte din arhitectura constitutionala globala a Organizației. Infiintate de Guvernele Statelor Membre in conformitate cu articolul VII din Constitutia UNESCO, Comisiile Nationale functioneaza permanent, in scopul asocierii organelor guvernamentale si neguvernamentale din educatie, stiinte, cultura, comunicare si informare cu activitatea Organizatiei. In prezent exista 199 de Comisii Nationale pentru UNESCO in intreaga lume. Intre acestea, Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, institutie publica guvernamentala, aflata in al 62-lea an de existenta, joaca un rol semnificativ in relatia cu partenerii, coordonarea activitatilor Organizatiei in teritoriu si promovarea vizibilitatii UNESCO la nivel de tara.

Despre UNESCO
In 1945, UNESCO - Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura - a fost creata pentru a raspunde credintei ferme a natiunilor, forjate de doua razboaie mondiale in mai putin de o generatie, ca acordurile politice si economice nu sunt suficiente pentru a construi o pace durabilă. Pacea trebuie sa fie stabilita, de asemenea, pe baza solidaritatii morale si intelectuale a omenirii. UNESCO se straduieste sa construiasca retele intre natiuni care sa permita acest tip de solidaritate. Misiunea UNESCO este de a contribui la construirea pacii, eradicarea saraciei, dezvoltarea durabila si dialogul intercultural prin educatie, stiinta, cultura, comunicare si informare.

Vezi toate comunicatele de presa

Bine ai venit pe noul site Bancpost

Alege segmentul de client pentru care vrei sa vizualizezi site-ul.

Contact rapid: 0800 110 200

Numar apelabil gratuit

Program: Luni – Vineri 8:00 – 20:00