Acest site foloseste cookie-uri pentru a va asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii

Am inteles
CONTACT AGENTII SI ATM-URI CURS VALUTAR

Directiva privind Pietele de Instrumente Financiare
 

Directiva 2004/39/CE privind Pietele de instrumente financiare a fost transpusa de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) in legislatia romana in urmatoarele reglementari: Regulamentul nr. 2/2006 privind pietele reglementate si sistemele alternative de tranzactionare, Regulamentul nr. 31/2006 de completare a reglementarilor CNVM in vederea implementarii unor prevederi ale directivelor europene si Regulamentul 32/2006 privind serviciile de investitii financiare denumita in continuare Legislatia MiFID.
 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F. ) a preluat toate drepturile si obligatiile Comisiei Naţionale a Valori Mobiliare (C.N.V.M.) in conformitate cu O.U.G. nr.93/2012 , privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, cu modificarile ulterioare.
 

Aceasta Legislatie MiFID stabileste reguli de conduita in afaceri pentru societatile de investitii ce ofera servicii de investitii sau care desfasoara activitati de investitii. In plus, stabileste cerintele organizationale pentru societatile care furnizeaza consultanta pentru investitii precum si cadrul pentru un regim de reglementare cu privire la executarea ordinelor clientului in raport cu executia de calitate ridicata de pe pietele reglementate, avand ca scop in principal protectia investitorului.
 

Prevederile Legislatiei MiFID se aplica societatilor de investitii, societatilor de brokeraj si de intermediere precum si pietelor reglementate si operatorilor desemnati ai acestora. In plus, unele dintre aceste prevederi se aplica de asemenea Societate de Administrare a Fondurilor Mutuale si Institutiilor de credit, atunci cand aceste institutii ofera unul sau mai multe servicii de investitii sau desfasoara activitati de investitii. Prevederile MiFID nu se aplica anumitor persoane si persoanelor juridice stabilite in Legislatia MiFID.
 

Va rugam accesati "Principiile de Executare a Ordinului" aplicate de Banca si "Pachetul informativ MiFID" care include informatii privind politicile urmate de Banca, precum si informatii referitoare la serviciile de investitie si instrumentele financiare oferite de Banca.

Bine ai venit pe noul site Bancpost

Alege segmentul de client pentru care vrei sa vizualizezi site-ul.

Contact rapid: 0800 110 200

Numar apelabil gratuit

Program: Luni – Vineri 8:00 – 20:00