Acest site foloseste cookie-uri pentru a va asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii

Am inteles
CONTACT AGENTII SI ATM-URI CURS VALUTAR

PRIIP - Produs de investitie individual structurat si bazat pe asigurari

 

Incepand cu data de 03.01.2018 se aplica Regulamentul (UE) NR. 1286/2014 privind documentele cu informatii esentiale referitoare la produsele de investitii individuale structurate si bazate pe asigurari (PRIIP) (Packaged retail and insurance-based investment product).


Produs de investitie individual structurat si bazat pe asigurari (Packaged retail and insurance-based investment product) – este definit prin combinarea a doi termeni, in cazul in care PRIIP este unul sau amandoua din urmatoarele produse:

  • Produs de investitii individual structurat (Packaged retail investment product) PRIP
  • Produs de investitii bazat pe asigurari (Insurance-based investment product) IIP

 

Obiectivele Regulamantului PRIIP

  • Asigurarea comparabilitatii intre produse similare
  • Imbunatatirea transparentei si sporirea increderii clientilor investitori 

 

Bancpost va va furniza un Document cu informatii esentiale, atat pentru produsele pentru care este producator cat si pentru  care este distribuitor. Trezoreria Bancpost nu ofera instrumente financiare derivate (conform MiFID) clientilor incadrati in categoria „Retail (conform MiFID)”. 

 

Document cu informatii esentiale (KID - Key Information Document )

Este un document prin care sunt comunicate clientului informatiile relevante cu privire  la Produsul de investitie individual structurat si bazat pe asigurari (PRIIP). Documentul nu reprezinta materiale de marketing. Informațiile din KID sunt oferite in virtutea obligatiilor legale pentru a va ajuta sa intelegeti natura, riscurile, costurile, castigurile si pierderile potentiale care deriva din aceste produse.