Acest site foloseste cookie-uri pentru a va asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii

Am inteles
CONTACT AGENTII SI ATM-URI CURS VALUTAR

Tara ta, traditia ta

Tara ta, Traditia ta

In 2017, Bancpost a lansat un amplu program multianual cu impact asupra tinerelor generatii – “Tara ta, traditia ta”, primul proiect de educatie culturala axat pe promovarea in scoli a Patrimoniului Mondial UNESCO din Romania.

 

Programul este initiat de Bancpost, in parteneriat cu Asociatia Gaspar, Baltasar & Melchior, Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO si Ministerul Educatiei Nationale si isi propune promovarea Patrimoniului UNESCO si a valorilor culturale din Romania catre tanara generatie, pentru a ii oferi repere sigure in consolidarea identitatii culturale.

 

Anul acesta, "Tara ta, traditia ta" a fost recunoscut la nivel european, obtinand patronajul Anului European al Patrimoniului Cultural 2018, organizat de Uniunea Europeana, pentru contributia sa la promovarea patrimoniului cultural national in context european. 

 

In primele doua editii, Bancpost a fost prezenta in scolile gimnaziale, promovand obiectivele patrimoniului cultural romanesc, traditiile si obiceiurile autentice incluse in Patrimoniul UNESCO, prin intermediul unei caravane care a vizitat peste 70 scoli din Bucuresti si 7 orase din tara: Cluj-Napoca, Alba Iulia, Brasov, Timisoara, Braila, Suceava, Iasi. Caravana “Tara ta, Traditia ta” a fost primita cu mult interes de cadrele didactice, dar mai ales de catre cei peste 8.000 de elevi care au luat parte la atelierele teoretice si practice dezvoltate special pentru ei.

 

Caravana “Tara ta, traditia ta” a fost structurata pe doua paliere – partea teoretica fiind imbinata cu partea practica. Astfel, copiii au participat la “Ora de patrimoniu” - sesiune interactiva de prezentare a celor 16 obiective UNESCO din Romania, dar si la Ateliere practice de mestesuguri traditionale sustinute de catre mesteri populari, unde au invatat tehnici de olarit, fierarie si linogravura. 

 

Editia 2018 a marcat si o premiera nationala prin filmul educational despre obiectivele UNESCO din Romania, un material pe care il punem la dispozitie online oricarui elev, profesor, parinte si roman care doreste sa afle mai multe despre Patrimoniul UNESCO din Romania.

 

Comunicarea directa cu elevii a fost dublata de comunicarea cu publicul larg printr-o ampla campanie de constientizare a importantei cunoasterii, aprecierii, prezervarii si transmiterii catre generatiile viitoare a valorilor culturale materiale si imateriale cuprinse in Patrimoniul UNESCO din Romania - o mostenire culturala reprezentativa cu care ne putem mandri peste tot in lume. Totodata, materialele educationale dezvoltate in cadrul programului au fost promovate si puse la dispozitia publicului larg atat online, cat si prin aproximativ 50 de unitati Bancpost din Bucuresti si din orasele mari din tara, unde au fost amenajate cornere dedicate.

 

Programul, extins la nivel national, a fost sustinut de numeroase institutii culturale din tara care au devenit gazde ale editiei 2018: Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul National al Unirii din Alba Iulia – sectia Museikon, Colegiul National Dr. Ioan Mesota din Brasov, Centrul Multifunctional Bastion din Timisoara, Muzeul Brailei Carol I din Braila, Muzeul Bucovinei din Suceava si Complexul Muzeal National Moldova din Iasi.


Programul “Tara ta, traditia ta” a fost premiat pentru "Cea mai buna campanie de responsabilitate sociala 2018" la Gala Bancheri de Top, organizata de Finmedia.

 

Romania este parte a doua Conventii UNESCO care sprijina protejarea patrimoniului universal, Conventia privind protectia patrimoniului mondial cultural si natural (1972) si Conventia pentru protectia patrimoniului cultural imaterial (2003). Tara noastra are 8 obiective inscrise in Lista Patrimoniului Mondial, 6 culturale si 2 naturale. Este vorba despre bisericile din Moldova (Sucevita, Moldovita, Arbore, Humor, Voronet, Patrauti, Suceava, probota), bisericile de lemn din Maramures (Desesti, Barsana, Budesti, Poienile Izei, Ieud Deal, Surdesti, Plopis, Rogoz), Manastirea Hurezi din judetul Valcea, cetatile dacice din Muntii Orastiei (Sarmizegetusa Regia, Costesti Blidaru, Costesti Cetatuia, Luncani, Banita, Capalna), centrul istoric Sighisoara, satele cu biserici fortificate din Transilvania (Prejmer, Viscri, Darju, Saaschiz, Biertan, Valea Viilor, Calnic), Delta Dunarii, padurile seculare si virgine de fag din Carpati si alte regiuni ale Europei. In Lista Reprezentativa a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanitatii, Romania se mandreste cu ritualul Calusului, Doina, artizanatul ceramicii de Horezu, colindatul de ceata barbateasca, jocul fecioresc, tehnicile traditionale de realizare a scoartei, iar din decembrie 2017 si cu practicile culturale asociate zilei de 1 Martie, ziua Martisorului. 

Lansam fiecarui profesor, parinte si roman invitatia de a fi #mandrudepatrimoniu si de a actiona in spiritul transmiterii catre noile generatii a mostenirii culturale autentice. Venim in sprijinul vostru cu resursele de mai jos.

Film educational

For English version please click here

Prezentare program

For English version please click here

Banking-ul pe intelesul tuturor

Scoala Altfel - „Banking-ul pe intelesul tuturor”
 

Educatia financiara a tinerilor este o prioritate atat pentru sistemul de invatamant, cat si pentru industria bancara in general. Bancpost a aderat la obiectivul industriei de a creste nivelul educatiei financiare in principal in randul copiilor, si a dezvoltat un amplu program multianual <<Banking-ul pe intelesul tuturor>> lansat in 2016.

Programul de educatie financiara, implementat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Inspectoratul General al Municipiului Bucuresti, are ca obiectiv extinderea si consolidarea cunostintelor financiare pentru elevii claselor I-VIII. Cei mici invata astfel prin intermediul jocurilor si a interactiunii directe informatii despre istoria sistemului bancar din Romania, notiuni de baza cu care vin in contact precum ”card”, ”cont de economii”, ”investitie”, ”depozit”, ”credit”, dar si despre modul in care pot adopta un comportament financiar prudent care sa ii ajute in indeplinirea dorintelor lor.  

In cei trei ani consecutivi de program “Scoala Altfel”, peste 6000 de elevi din 100 de scoli din Bucuresti si 15 orase din tara au participat la cursurile „Banking-ul pe intelesul tuturor”. 

„Banking-ul pe intelesul tuturor” –  a obtinut deja patru recunoasteri nationale: Premiul Silver PR Award for Excellence 2016, premiul CSR Awards 2016 in categoria Educatie / Comunicarea produselor si serviciilor bancare, Premiul pentru educatie financiara la Gala Premiilor Piata Financiara 2017 si Premiul CSR Awards 2018 in categoria Parteneriat Intersectorial.

Festivalul de Sah

Festivalul International de Sah Bancpost

De 20 de ani, facilitam accesul tinerilor romani la Festivalului International de Sah „Bancpost”. In fiecare an, peste 80 de jucatori din România si din tarile invecinate participa la acest eveniment. Rezultatele competitiei sunt inregistrate pe paginile de internet Chess Results Austria si TWIC Londra.

Edutainment

Evenimente Edutainment
 

Performanta si asigurarea sustenabilitatii business-urilor sunt astazi preocupari constante ale  organizatiilor. Cum sa fii performant pe o piata dinamica si in continua schimbare? Cum sa coagulezi echipe care sa determine un business performant? 

Seria de evenimente Orchestrating Performance a fost dezvoltata pentru a comunica direct cu segmentul tinerilor oameni de afaceri. Astfel, in calitate de partener care contribuie eficient la cresterea profesionala a acestora, Bancpost a lansat o serie de evenimente care imbina eficient workshop-uri de evolutie profesionala si divertisment.