Acest site foloseste cookie-uri pentru a va asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii

Am inteles
CONTACT AGENTII SI ATM-URI CURS VALUTAR

Sesizari si reclamatii

 

 

 


 

Stimate client,

 

Este foarte important pentru noi sa le oferim clientilor nostri posibilitatea de a comunica rapid si usor.

Ne cerem scuze pentru orice nemultumire aparuta in relatia cu noi, semnalarea acesteia ne ofera oportunitatea remedierii oricarei probleme si imbunatatirii serviciilor oferite clientilor nostri.

Regasiti mai jos modalitatile de adresare a sesizarii dumneavoastra. Indiferent de modul in care decideti sa comunicati cu noi, vom prelua mesajul dumneavoastra si vom actiona pentru corectarea sau clarificarea aspectului semnalat.

 

Va multumim pentru colaborare!

Echipa Bancpost

 

 • In ce situatii se face o sesizare? 

 • Trimiteti o sesizare 

 • Important 

 • Dupa depunerea unei sesizari 

 • Litigii financiar-bancare


In ce situatii se face o sesizare?

Va rugam sa ne informati ori de cate ori aveti o nemultumire referitoare la:

 • produsele si serviciile furnizate;

 • comportamentul angajatilor nostri;

 • situatiile considerate abateri de la termenii legali si contractuali;

 • incalcarea drepturilor si intereselor dumneavoastra recunoscute de cadrul legal aplicabil si/sau conditiile de exercitare a acestor drepturi.

Fata de aspectele sesizate de dumneavoastra, va vom prezenta punct de vedere si lamuriri necesare.

Nu ezitati sa va adresati personalului sucursalei Bancpost unde va desfasurati activitatile curente de afaceri, intrucat, pentru solicitarea dumneavoastra se pot identifica si solutii imediate. In cazul in care aveti in continuare nemultumiri fata de aspectele solicitate, va rugam sa ne trimiteti sesizarea dumneavoastra scrisa.

 

Trimiteti o sesizare

Este usor sa ne contactati. Puteti folosi oricare din modalitatile de mai jos:

 

Ce ar trebui sa luati in considerare?

Pentru a rezolva rapid sesizarea primita, va rugam sa ne transmiteti:

 • Datele dumneavoastra de contact: numele complet, CNP/ codul fiscal dupa caz, adresa si numarul de telefon;
 • Descrierea  aspectelor asupra carora solicitati lamuriri suplimentare, precum si informatiile privind sucursala vizitata, data vizitei, produsul/serviciul la care faceti referire, numele celor cu care ati discutat etc.;
 • Copii ale documentelor pe care le considerati relevante pentru cazul dumneavoastra. Pastrati intotdeauna originalele.

Nu furnizati informatii de securitate, cum ar fi PIN-ul, parola sau codul de Securitate.

 • Sincronizarea fiind importanta, va rugam sa ne comunicati cat mai curand posibil nemultumirea dumneavoastra pentru a fi in masura sa reducem timpul de reconstituire a evenimentului.

 • Reclamatiile pot fi depuse si de o terta parte care actioneaza in numele dumneavoastra - un reprezentant legal, cu conditia ca persoana respectiva sa aiba imputernicire (procura).


Ce se intampla dupa depunerea unei sesizari?

Incepe procesul de rezolvare:

1. Inregistrati sesizarea dumneavoastra:

 • veti primi un numar de inregistrare. Va rugam sa va asigurati ca la depunerea sesizarii primiti numarul de inregistrare.

       Nota 1: Va rugam sa ne puneti la dispozitie o adresa de e-mail la care sa va transmitem detalii privind inregistrarea sesizarii dumneavoastra 

       Nota 2: Dupa depunerea unei reclamatii, puteti urmari stadiul solutionarii acesteia adresand  o solicitare pe adresa sugestiiclienti@bancpost.ro

2. Vom analiza aspectele reclamate si vom:

 • trata toate reclamatiile in mod confidential, in conformitate cu legislatia aplicabila;
 • trata fiecare nemultumire adresata de dumneavoastra cu integritate si respect;
 • verifica in mod detaliat si obiectiv situatiile reclamate temeinic si obiectiv;
 • verifica documentele implicate si/sau conexe cu situatiile reclamate, precum si toate elementele pe care se bazeaza sesizarea;
 • lua in considerare punctele de vedere ale autoritatilor publice comunicate cu privire la aspectele reclamate, precum si orice alta informatie considerata pertinenta si utila pentru solutionarea reclamatiei;
 • avea in vedere sesizarile dumneavoastra anterioare avand acelasi obiect sau cu obiect similar;
 • vom implementa in cel mai scurt timp posibil masurile necesare pentru solutionarea aspectelor sesizate.

3. Vom reveni catre dumneavoastra:

 • cu raspunsul care va contine rezultatul analizei detaliate, punctul de vedere al bancii, motivarea acestuia si masurile care urmeaza sa fie luate, dupa caz;


Toate documentele care au stat la baza solutionarii aspectelor sesizate, impreuna cu raspunsul comunicat vor fi arhivate conform prevederilor legale aplicabile.

Avem ca obiectiv sa raspundem in mod constructiv si in cel mai scurt timp tuturor clientilor nostri. Cu toate acestea, daca o reclamatie este foarte complexa, poate fi necesar sa extindem termenul de analiza. In acest caz, va vom informa in mod corespunzator.

In orice moment, vom comunica cu dumneavoastra intr-un mod usor de inteles, clar si respectuos.


Aveti un litigiu financiar-bancar? 


Prin Ordonanta Guvernului nr. 38/2015 privind solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si comercianti, s-a infiintat Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Bancar (CSALB). 

Potrivit Ordonantei Guvernului nr. 38/2015, CSALB este abilitat sa organizeze si sa administreze solutionarea, prin mijloace alternative, a litigiilor din domeniul financiar-bancar dintre consumatori si comerciantii a caror activitate este reglementata, autorizata si supravegheata sau monitorizata de catre Banca Nationala a Romaniei, precum si sucursalele comerciantilor straini ce desfasoara activitati pe teritoriul Romaniei. 

In situatia in care ati depus o sesizare la BANCPOST, iar raspunsul primit nu este conform asteptarilor dumneavoastra, aveti posibilitatea sa va adresati CSALB (cu sediul in Str. Sevastopol nr. 24, et. 2, ap. 202, sector 1), pe adresa de e-mail office@csalb.ro sau la numarul de telefon 021.9414.

Pentru informatii cu privire la ce reprezinta CSALB, care este scopul infiitarii acesteia, precum si pasii de urmat in vederea solutionarii unei reclamatii la care ati primit un raspuns nefavorabil de la BANCPOST, consultati site-ul www.csalb.ro.

Bine ai venit pe noul site Bancpost

Alege segmentul de client pentru care vrei sa vizualizezi site-ul.

Contact rapid: 0800 110 200

Numar apelabil gratuit

Program: Luni – Vineri 8:00 – 20:00