Acest site foloseste cookie-uri pentru a va asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii

Am inteles
CONTACT AGENTII SI ATM-URI CURS VALUTAR
banner banner

Stiri si Noutati

Bancpost - Cea mai activa banca din Romania in cadrul Programului BERD

Publicat la: 12.06.2017

Bucuresti, 12 iunie 2017 - Bancpost a primit premiul pentru "Cea mai activa banca emitenta din Romania in cadrul Programului BERD de Facilitare a Comertului (TFP)" pentru anul 2016, o distinctie care recompenseaza performantele atinse de banca in sustinerea activitatii de comert international de pe piata locala. Astfel, de la semnarea acordului de cooperare TFP cu BERD in vara anului 2013, Bancpost a sustinut tranzactii ale companiilor romanesti in cadrul programului TFP de peste 100 milioane de euro.

Programul BERD de Facilitare a Comertului, lansat in 1999, vizeaza promovarea comerțului exterior catre, din și intre țarile in care BERD investește. Prin TFP, BERD ofera garanții bancilor internaționale pentru instrumentele de comert emise de institutii financiare locale și credite pe termen scurt catre bancile și companiile de factoring selectate, in vederea finantarii agentilor economici locali - exportatori, importatori și distribuitori. TFP include in prezent peste 100 de banci partenere din 27 de țari in care BERD investește, cu limite de peste 1,5 miliarde de euro in total și peste 800 de banci confirmatoare in intreaga lume.

"Aceasta distinctie ne onoreaza si reprezinta o recunoastere a contributiei noastre active la o conectare cat mai profunda a pietei romanesti la comertul global, cu beneficii atat pentru companiile locale, cat si pentru economie in ansamblul sau. Ramanem un partener de incredere pentru clientii nostri si le punem la dispozitie solutii de finantare si instrumente de garantare a riscului de plata adaptate afacerii lor care sa le ofere mai multa siguranta, competitivitate si rapiditate in dezvoltarea activitatilor de import-export. Ne bucuram sa vedem ca finantarile TFP au fost accesate de clienti care opereaza in domenii variate, precum  productie industriala, agricultura, comert", a declarat cu aceasta ocazie Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking Bancpost.

"Noile limite atinse de Programul TFP al BERD sunt datorate reusitelor partenerilor sai, iar Bancpost a inregistrat cea mai buna performanta in utilizarea finantarilor TFP pe piata romaneasca. Suntem extrem de mandri de acest parteneriat si de rolul pe care Bancpost si l-a asumat de a facilita accesul companiilor locale pe piata globala. Consideram ca know-how-ul si platforma internationala oferite de BERD impreuna cu o cunoastere aprofundata a pietei si afacerilor locale detinuta de Bancpost reprezinta formula de succes pentru promovarea comertului international al Romaniei", a declarat Nick Tesseyman, Managing Director pentru Institutii Financiare, BERD.
Distinctia a fost acordata in cadrul Intalnirii Anuale si Forumului de Afaceri BERD din Cipru care a reunit peste 300 de participanti din 39 de tari.

Bancpost a devenit in august 2013 banca emitenta in cadrul Trade Finance Program (TFP) derulat de BERD, pentru o limita de finantare initiala de 20 de milioane de euro. Ulterior, acordul a fost extins atat din punctul de vedere al conditiilor de eligibilitate, prin includerea operatiunilor de factoring si a tranzactiilor pe termen mediu, cat si prin dublarea limitei la 40 de milioane de euro, ca urmare a utilizarii intense a fondurilor de catre Bancpost.

Despre Bancpost

Bancpost este o banca universala importanta, cu o prezenta de peste 25 de ani pe piata locala si o retea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca deserveste aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali, pentru care ofera o gama variata de produse si servicii financiare. Bancpost este totodata unul dintre liderii pietei locale de carduri si a dezvoltat retele extinse de peste 530 ATM-uri, 6.100 POS-uri si 190 de terminale automate de plata (APS-uri) care ofera acces comod si permanent la serviciile bancii. Avand in vedere angajamentul sau de a sprijini performanta si valorile romanesti, Bancpost a devenit Sponsor Oficial al Echipei Nationale de Fotbal incepand din 2015.

Despre BERD

BERD este un investitor instituțional semnificativ in Romania. Institutia se axeaza pe promovarea stabilitații și extinderea produselor din sectorul financiar, consolidand infrastructura financiara prin creșterea eficienței institutiilor financiare locale și o mai mare implicare a sectorului privat, precum și pe restructurarea sectorului energetic și creșterea eficienței energetice și a dezvoltarii durabile. Banca a investit pana in prezent aproape 7,5 miliarde de euro in țara, in aproximativ 400 de proiecte.

Vezi toate comunicatele de presa

Bine ai venit pe noul site Bancpost

Alege segmentul de client pentru care vrei sa vizualizezi site-ul.

Contact rapid: 0800 110 200

Numar apelabil gratuit

Program: Luni – Vineri 8:00 – 20:00