Acest site foloseste cookie-uri pentru a va asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii

Am inteles
CONTACT AGENTII SI ATM-URI CURS VALUTAR
banner banner

Stiri si Noutati

Pozitia Bancpost privind o eventuala sanctiune legata de portofoliul de credite cesionate in Olanda

Publicat la: 09.08.2018

Bancpost a luat nota de opinia ANPC si va discuta cu autoritatea pentru a intelege mai bine considerentele care au stat la baza deciziei. Din momentul contestarii in fata instantelor de judecata si pana la momentul ramanerii definitive a hotararii judecatoresti, toate masurile stabilite prin procesul verbal sunt suspendate de drept, conform legii.

In orice situatie insa, obligatia de restituire a anumitor sume de bani nu va putea fi retinuta in sarcina bancii, ci, eventual, in masura in care instanta va constata legalitatea masurilor dispuse, doar pe seama cesionarului, care a incasat sumele. Orice eveniment care a avut loc anterior momentului finalizarii tranzactiei de cumparare a Bancpost de catre BT nu intra in aria de raspundere a Bancii Transilvania, urmand sa fie adresat corespunzator si gestionat de catre actionarii anteriori (societatile din Grupul Eurobank), in conformitate cu conditiile contractuale convenite la momentul perfectarii tranzactiei.

Integrarea Bancpost in Grupul Financiar BT continua si nu este afectata de recentele decizii ale ANPC in legatura cu statutul clientilor ex-Bancpost (externalizati catre entitati din afara tarii).

Contractul semnat intre BT si Eurobank pentru achizitionarea Bancpost acopera un perimetru si un portofoliu precis si contine clauze detaliate care reglementeaza posibile situatii precum cele mentionate mai sus.

● ● ●

Avand in vedere ca Banca Transilvania - cea mai mare entitate din Grupul Financiar BT - este o institutie listata, BT va continua sa respecte standardele de transparenta in relatia cu investitorii sai si reamintim faptul ca declaratii vadit false sau zvonuri din partea unor diversi lideri de opinie pot cadea sub incidenta legislatiei privind abuzul de piata si ar putea fi investigate de catre autoritatile de supraveghere.

Vezi toate noutatile