Acest site foloseste cookie-uri pentru a va asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii

Am inteles
CONTACT AGENTII SI ATM-URI CURS VALUTAR
banner banner

Acreditive documentare

Acreditivul documentar este cel mai sigur instrument de plata, fiind un angajament al bancii, asumat in numele clientului. Angajamentul este de a plati prestatorului unui serviciu o anumita suma de bani. Conditia este prezentarea intr-o anumita perioada de timp a documentelor stipulate in acreditiv, documente care evidentiaza furnizarea serviciului.

Beneficii

Pentru cumparator

Siguranta irevocabila a faptului ca plata catre vanzator va fi efectuata doar dupa ce banca a primit documentele care atesta efectuarea exportului.

Pentru vanzator

Asigurarea ca plata va fi efectuata de o parte independenta - diferita de cumparator - sub conditia indeplinirii termenilor si conditiilor acreditivului.

Caracteristici

  • Plata este efectuata numai la prezentarea documentelor solicitate in acreditiv si conform conditiilor acestuia.
  • Acreditivul documentar este bazat pe contractul dintre comparator si vanzator, dar este autonom fata de acesta.
  • Acreditivul este guvernat de reguli internationale emise de Camera Internationala de Comert de la Paris (Reguli si Uzante Uniforme privind Acreditivele Documentare - ultima in vigoare, de la data de 1 iulie 2007, fiind Publicatia 600).

Te-ar putea interesa si

Pachete tranzactionale

Pachetele Tranzactionale atasate contului curent contin o combinatie avantajoasa de produse si servicii adaptate profilului tau tranzactional.

Citește mai mult

Linia de credit

Citește mai mult

Online Banking

Cu Fastbanking ai controlul banilor tai oricand, faci tranzactii si platesti rapid facturile online - simplu si avantajos!

Citește mai mult

Bine ai venit pe noul site Bancpost

Alege segmentul de client pentru care vrei sa vizualizezi site-ul.

Contact rapid: 0800 110 200

Numar apelabil gratuit

Program: Luni – Vineri 8:00 – 20:00